199,00
249,00
249,00

Godkendte cykellåse

Godkendte cykellåse sikrer dig, at du kan få din cykel erstattet, hvis du er så uheldig at få den stjålet. Det er derfor vigtigt at du køber en godkendt cykellås, så du kan føle dig sikker når du er ude med din cykel. De kaldes også forsikringsgodkendte cykellåse, da det er forsikringsselskaberne der sammen med dansk varefakta nævn, står for at godkende låsene.

Der er mange forskellige kriterier som cykellåsen skal opfylde, ift. hvor svær låsen er at bryde op, for at forsikringsselskaberne vil godkende denne lås. Derudover skal låsen også være med nøgle før de vil godkende den. En cykellås med kode er ikke så sikker, da det er et spørgsmål om tid og held før en cykeltyv endelig rammer den rigtige kombination, og kan åbne låsen. 

Der findes dog mange rigtig gode cykellåse som ikke er godkendte, men dog er meget stærkere og mere sikre end de godkendte cykellåse. Det er desværre ikke alle producenter der vil betale for en godkendelse af deres cykellås, da dette er meget dyrt, og derfor bliver de ikke mærket med den danske varefakta godkendelse, selvom de er stærkere end de godkendte låse. Dette betyder ikke at man får en dårlig cykellås ved at købe en der ikke er godkendt, men man skal blot være informeret om at forsikringen ikke dækker din cykel, hvis den skulle blive stjålet.

 

Fastmonterede cykellåse

En fastmonteret cykellås dækker over de cykellåse, som man kan montere direkte på stellet af en cykel, så de ikke bare kan fjernes igen uden brug af værktøj. Fastmonterede cykellåse bruges på langt de fleste cykler, da de er nemme at have med at gøre, og man ikke skal transportere den med sig hver gang, og derfor undgår at glemme den. Desuden er de fleste af de fastmonterede cykellåse også forsikringsgodkendte.